Regija
0

Sanader: HDZ pobjeđuje jer shvaća bit politike

FENA
Predsjednik hrvatskog HDZ-a Ivo Sanader poručio je danas na 12. Općem saboru stranke u Zagrebu kako "HDZ pobjeđuje jer zna bit politike koja nije vladanje, nego služenje i rješavanje problema".

Nazivajući HDZ najuspješnijom strankom u hrvatskoj povijesti, Sanader je kazao kako se formula uspješnosti stranke krije u zbroju mladog naraštaja koji donosi nove ideje i provjetrava stranku te znanja, iskustva i mudrosti starije generacije, koje se HDZ neće odreći.

Sanader je ponovio i kako međunarodni položaj Hrvatske nikad nije bio bolji, podsjetivši na nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a, pozivnicu za NATO, posjet američkog predsjednika Georgea W. Busha i snažan zamah u pregovorima s EU.

Poručio je i da će Hrvatska do lipnja ove godine sigurno ispuniti sva mjerila za otvaranje pregovaračkih poglavlja, kako bi ispunila cilj da do jeseni iduće godine okonča pregovore s EU.

Naglašavajući spremnost HDZ-a da provede teške reforme pravosuđa i javne uprave, Sanader je oporbeni SDP prozvao za nekonstruktivnost.

Dodao je i kako se "ne ljuti na SDP, jer dok su god takvi, HDZ-ove izborne pobjede su zajamčene".

Skupu su se obratili potpredsjednik Europske pučke stranke (EPP) Mario David i izaslanik Poljske građanske platforme Witold Jan Sitarz.

Izaslanici, njih gotovo 2500 s pravom glasa, na današnjem saboru biraju vodstvo HDZ-a za naredne četiri godine.