Vratio se u Hrvatsku
0

Sanader će svjedočiti pred komisijom za ''Inu''

SRNA
Ivo Sanader (Foto: Arhiv)
Ivo Sanader (Foto: Arhiv)
Pred Komisijom za hrvatsku naftnu kompaniju ''Ina'', koje će se sastati u utorak, 5. oktobra, svjedočiće bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, nezvanično saznaju hrvatski mediji iz izvora bliskih bivšem premijeru.

Na prošlu sjednicu Komisije Sanader nije došao, a poziv se kao neuručen vratio. Bivšem premijeru nije dostavljen ni poziv za sjednicu u utorak, jer je sve to vrijeme bio u Americi, ali on se danas vratio u Hrvatsku i navodno je odlučio da dođe.

O privatizaciji ''Ine'' odgovaraće na pitanja komisije kojom predsjedava Dragica Zebec iz SDP-a. U Komisiji su njene stranačke kolege Josip Leko i Gordan Maras, zatim Zdravko Kelić (HSS), Zlatko Koračević (HNS), dok HDZ zastupaju Boris Kunst, Josip Salapić, Goran Marić i Ana Lovrin.

Na pitanja o svjedočenju Sanader nije htio govoriti, nego je pokušao objasniti kako se dogodilo to da je hrvatski ambasador u SAD Neven Jurica službenom karticom Ambasade kupio avionske karte za Sanaderovu mlađu kći i njenog dečka. Račun koji to dokazuje nalazi se u novom izvještaju o Juričinu trošenju državnog novca.

''Jurici sam platio trošak avionskih karata za moju kćerku Brunu i njenog dečka Bojana Perkovića'', rekao je Sanader i dodao da je Juricu privatno zamolio da za njih dvoje kupi karte na relaciji unutar SAD, ali da ne zna je li kasnije bivši ambasador karte kupio službenom karticom i je li vratio novac Ambasadi.