Regija
0

Sanader: Bitno je da se HDZ stabilizira

FENA
Ivo Sanader (Foto: Arhiv/AFP)
Ivo Sanader (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši predsjednik hrvatskog HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas, komentirajući izbor Tomislava Karamarka za novog predsjednika HDZ-a, kako je bitno da se stranka stabilizira i zaželio HDZ-u svako dobro pod Karamarkovim vodstvom.

"Vi znate da je ne komentiram politiku već neko vrijeme, ali ono što mislim da je važno i što želim reći je da je za političku stabilnost Hrvatske iznimno važno da HDZ bude stabilna stranka, jer HDZ je sigurno najveća politička snaga Hrvatske. U tom smislu je bitno da se stabilizira i ja želim toj stranci pod vodstvom Tomislava Karamarka svako dobro", rekao je Sanader novinarima u stanci danas nastavljenog suđenja u slučaj Fimi medija na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tomislav Karamarko noćas je na 15. Općem saboru HDZ-a izabran za novog predsjednika stranke. U drugom krugu glasovanja, u koji su ušli Karamarko i Milan Kujundžić, Karamarko je dobio 971 glas, a Kujundžić 860 glasova izaslanika.

Karamarko je u prvom krugu izbora dobio 848 glasova izaslanika, Kujundžić je dobio 523 glasa, a dosadašnja predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor 357 glasova izaslanika.