Regija
109

Sahranjen ubijeni navijač Crvene zvezde Marko Ivković

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Marko Ivković, navijač Crvene zvezde, koji je u petak uvečer ubijen u Istanbulu, u okršaju koji se desio ispred sale u kojoj se igrao košarkaški meč Galatasaray – Crvena zvezda, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju, na Novom Beogradu.

Na izričit zahtjev roditelja ubijenog mladića, snimanje i fotografisanje sahrane, kao i prisustvo novinara nije bilo dozvoljeno. Bez obzira na veliki broj prisutnih, sahrana je protekla u intimnoj i porodičnoj atmosferi, bez ijednog incidenta.

Posljednjem ispraćaju Marku Ivkoviću (25) prisustvovalo je više od hiljadu ljudi, među kojima su pored najuže porodice i rodbine, bili i predstavnici Sportskog društva Crvena zvezda, predsjednik košarkaškog kluba CZ Nebojša Čović, predsjednik fudbalskog kluba CZ Dragan Džajić, fudbaleri Crvene zvezde te potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Na sahrani je, pored Markovih kolega sa fakulteta, prisustvovalo i oko hiljadu pripadnika navijačke grupe "Delije“, koji se još uviek razilaze bez incidenata.