Mirko Cvetković
0

Sada ne znamo gdje je Mladić

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hapšenje Ratka Mladića tehničko je pitanje, politička volja postoji, ali u ovom trenutku Beograd ne zna gdje se on krije, rekao je danas u Salzburgu srbijanski premijer Mirko Cvetković na neformalnom skupu premijera jugoistočne Evrope.

Premijeri u Salzburgu razgovaraju o stabilnosti jugoistočne Evrope u 21. stoljeću, a nakon hapšenja Radovana Karadžića posebice o nastojanjima nove srbijanske vlade da ispuni uvjete za približavanje Evropskoj uniji, te nastavku suradnje s Haškim sudom.

"Hapšenje Ratka Mladića tehničko je pitanje kada postoji politička volja, a to smo dokazali u slučaju hapšenja Karadžića. U ovom trenutku ne znamo gdje je", rekao je srbijanski premijer Cvetković.

Cvetkoviću je sudjelovanje na tradicionalnom forumu prvi službeni nastup u inozemstvu otkako je izabran za srbijanskog premijera.

"Mi izuzetno poštujemo Haški sud i vrlo nam je važno ostvariti suradnju s njim", dodao je Cvetković.

Austrijski kancelar Alfred Gusenbauer domaćin je premijerki Moldavije Zinaidi Greceanii te premijerima Albanije Saliju Berishi, Bosne i Hercegovine Nikoli Špiriću, Crne Gore Mili Đukanoviću, Makedonije Nikoli Gruevskom i Srbije Mirku Cvetkoviću. Zbog svojih obaveza hrvatski premijer Ivo Sanader nije došao u Salzburg, a odsutan je i njegov rumunski kolega Calin Popescu Tariceanu, javila je Hina.

U Salzburgu je iz Hrvatske Hido Biščević, glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju.

Teme sastanka u Salzburgu su i promet, klimatske promjene, energetika i ulaganje u zemlje jugoistočne Evrope.