Regija
0

Sa skoro 4 kg marihuane uhićen bivši saradnik kapetana Dragana

FENA
Sisačka policija jučer je na mopedu u mjestu Žažina, na cesti od Siska prema Zagrebu, uhitila 45-ogodišnjeg D. K. iz Hrvatske Kostajnice s 3,766 kilograma marihuane tzv. skunka, koji na tržištu opojnih droga vrijedi između 70-ak i 100-ak tisuća kuna, priopćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Davoru Karajčiću Dači iz H. Kostajnice, koji je u ratu bio bliski suradnik kapetana Dragana.

Karajčić je tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu bio zapovjednik srpske terorističke paravojne skupine "Hermani". Pobjegao je 2006. godine iz zatvora u Banjoj Luci, gdje je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu zbog kriminala i šverca drogom. Tijekom velikosrpske agresije

Karajčić je bio pripadnik rezervne policije MUP-a RSK i bliski suradnik kapetana Dragana, koji čeka izručenje Hrvatskoj iz Australije. Kapetan Dragan je optužen za ratni zločin na području Hrvatske u Domovinskom ratu, a Karajčić je bio njegov zamjenik u tzv. Centru za obuku srpske paravojske Bruška kod Benkovca.