Regija
0

Rupel: Slovenija učinila sve što je bilo potrebno za rješavanje ZERP-a

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u utorak da je Slovenija svoje strane učinila sve što je bilo potrebno za rješavanje pitanja hrvatskog ZERP-a.

"Mi smo sa svoje strane učinili sve što je bilo potrebno, sve je zabilježeno u dokumentima Europske unije koja je Hrvatsku već tri puta pozvala da ne primjenjuje ZERP. To je sada problem između Europske komisije i Hrvatske", rekao je Rupel u razgovoru za emisiju "Odmevi" slovenske televizije u utorak navečer.

Rupel je dodao da je, nakon dulje pauze u susretima na ministarskoj razini s Hrvatskom, nedavno razgovarao s novim šefom hrvatske diplomacije Gordanom Jandrokovićem i da je tom prigodom postignut napredak.

"Postignut je napredak i nadam se da ćemo i postići ono što želimo", rekao je Rupel, dodajući da ne treba biti nestrpljiv te izrazio nadu da će do rješenja za problem ZERP-a uskoro doći u razgovorima Europske komisije i Hrvatske.

"Inače, za naše ribare se sa ZERP-om ništa nije promijenilo, oni mogu ići ribariti gdje žele", rekao je Rupel u razgovoru za RTV Slovenija.