Regija
20

Roditelji Tijane Ognjanović osumnjičeni za prevaru

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Nebojša i Jelena Ognjanović saslušani su danas zbog sumnje da su zloupotrijebili novac prikupljen u humanitarne svrhe za liječenje njihovog djeteta.

Iz MUP-a Srbije je saopšteno da su osobe čiji su inicijali N.O i J.O. iz Beograda saslušana danas u svojstvu osumnjičenih, po zahtjevu Višeg javnog tužilaštva, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična djela prevara i pranje novca.

"Postoje osnovi sumnje da su N.O. i J.O. od 5. septembra 2012. godine do danas, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, prikrili činjenicu da su dio sredstava prikupljenih za liječenje njihove kćerke u SAD za transplantaciju srca, u iznosu od 100.000 dolara i 7.400 eura, zadržali za sebe", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su taj novac sa računa u američkoj banci prebacili na lični račun N.O. otvoren u Srpskoj banci u Beogradu.

Krivična prijava protiv osumnjičenih podnesena je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u redovnom postupku.

Mediji u Srbiji ranije su objavili da je policija završila istragu protiv Ognjanovića i predala sve dokaze Višem javnom tužilaštvu, koje sada treba da odluči da li će podići optužnicu.

Prema nezvaničnim saznanjima, utvrđeno je da postoje neka nepoklapanja sa onim što su Ognjanovići rekli na saslušanju u policiji 2013. i onoga do čega se došlo istragom.

Istraga u slučaju "Ognjanović" počela je krajem juna zbog sumnje u malverzacije sa humanitarnim novcem prikupljenim u proljeće 2013. kako bi mala Tijana Ognjanović otišla u Ameriku na transplantaciju srca.

Djevojčica operaciju nije dočekala, umrla je u julu 2013. u bolnici u Houstonu, a zakonski nasljednici novca prikupljenog u dobrotvornim akcijama širom Srbije početkom decembra prošle godine postali su njeni roditelji Nebojša i Jelena Ognjanović.