Regija
0

Roditelji osuđenih navijača Partizana najavili protest

SRNA
Roditelji osuđenih za ubistvo francuskog navijača Bricea Tatonea organizovaće u ponedjeljak, 14. februara, protestni skup u parku Manjež u Beogradu - piše Portal "S media".

Skup, koji je uredno prijavljen u policiji, počeće u podne i trajaće dva sata.

Prema saznanjima portala, roditelji, rodbina i prijatelji osuđenih za ubistvo navijača francuskog Toulousea Bricea Tatonea, podsjetiće državne institucije i javnost na, kako kažu, nepravično suđenje. 

Roditelji smatraju da su u procesu protiv 14 navijača "Partizana", koji je trajao devet mjeseci pred Višim sudom u Beogradu, povrijeđena osnovna ljudska prava i slobode optuženih, jer su i prije ulaska u sudnicu "medijski osuđeni na medijske kazne". 

Brice Tatone pretučen je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu, pred početak utakmice Partizan - Toulouse. Poslije 12 dana preminuo je na Odjeljenju neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije. Za ubistvo navijača Tatonea ukupno je optuženo, a na kraju i osuđeno 14 lica na kaznu od 240 godina. Dvojica prvooptuženih, Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, osuđeni su u odsustvu i danas su u bjekstvu.