Regija
1

Rekonstrukcija Vlade Srbije, mijenjaju se "loši" ministri

SRNA
Lideri vladajuće koalicije u Srbiji počeli su u Beogradu razgovore o rekonstrukciji Vlade, za koju je najavljeno da će biti obimna i sveobuhvatna, te podrazumijevati promjenu politike i ciljeva, a ne samo personalna rješenja.

Premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić, sa kojim je stigla i Verica Kalanović, počeli su da pristižu oko 16.00 sati u Vilu "Bokeljku" u Beogradu.

Dačić je uoči sastanka rekao da će prilikom razgovora o rekonstrukciji Vlade biti riječi o načinima za što brže pregovore o članstvu Srbije u EU, kao i o smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija, javili su beogradski mediji.

Vučić je ranije naveo da će uz temeljnu personalnu rekonstrukciju Vlade Srbije nesumnjivo biti rekonstruisani i njeni ciljevi.

Lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio je da se tačno zna ko je postigao loše rezultate i da će ti ljudi biti promijenjeni, navodeći da će ključna tema razgovora o rekonstrukciji Vlade biti organizacija sistema za realizaciju infrastrukturnih projekata.