Regija
31

Region dočekao Novu godinu: U Beogradu Lepa Brena i Steven Seagal, u Podgorici Hari

Anadolija
Skoplje
Hiljade građana regiona sinoć je na ulicama glavnih gradova dočekalo Novu godinu. Doček na otvorenom organizovan je u svim glavnim gradovima uz bogat muzički program i spektakularne vatromete.

Nekoliko hiljada građana Skoplja i drugih makedonskih gradova uz spektakularan vatromet i raznovrsan zabavni program dočekalo je Novu 2016. godinu.

Na glavnom gradskom trgu u Skoplju, u organizaciji Grada Skoplja, održana je otvorena novogodišnja proslava na kojoj je nastupio hrvatski pjevač Oliver Dragojević i makedonska pop pjevačica Tamara Todevska.

Na samo stotinu metara udaljenosti, na trgu "Square Jadran" u organizaciji skopske općine Centar, također je priređena novogodišnja zabava za građane u okviru koje je nastupio bosansko-hercegovački bend Dubioza Kolektiv i makedonski muzičar i kompozitor Kiril Džajkoviski.

U glavnom gradu Kosova se tačno u ponoć nebo zablistalo od vatrometa kojim je dočekana Nova 2016. godina. Vatromet je organizovao Grad Priština, kao i građani pojedinačno.

Zbog hladnog vremena na Trgu Zahir Pajaziti okupilo se samo nekoliko stotina građana kako bi na otvorenom dočekali Novu godinu. U ponoć se građanima pridružio i gradonačelnik Prištine, Shpend Ahmeti koji im je prvi čestitao Novu godinu.

Na platou ispred Narodne skupštine Srbije više od deset hiljada ljudi dočekalo je 2016. godinu, a sve najljepše u Novoj godini prva im je poželjela Lepa Brena.

Tačno u ponoć, nakon zajedničkog odbrojavanja, prekoputa Skupštine, na zgradi Skupštine Grada počeo je i vatromet koji je trajao desetak minuta, a pjesma sa kojom su prisutni Beograđani i gosti Beograda ušli u godinu je poznati hit, estradne zvijezde bivše Jugoslavije Lepe Brene, "Hajde da se volimo".

Zagrepčani su Novu 2016. godinu dočekali uz veliki vatromet na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića.

Glavni zagrebački trg i okolne ulice večeras su u vrijeme dočeka Nove godine bile prepune ljudi. Na glavnoj pozornici okupljene je do ponoći zabavljala Nina Badrić, a poslije ponoći nastupaju Teška industrija i grupa Vatra.

Uz pjesme poznatih muzičkih zvijezda, Željka Joksimovića i Harija Mata Harija, građani Podgorice ispratili su 2015. i zakoračili u Novu 2016. godinu. Zahvaljujući upravi Grada Podgorice, koja je nakon višegodišnje pauze odlučila da na Trgu Republike organizuje doček Nove godine, više hiljada građana Podgorice i ostalih crnogorskih gradova, uprkos hladnom vremenu, "najluđu noć" dočekalo je uz pjesme Joksimovića i Harija Mata Harija.