Boris Tadić
0

Reforma i modernizacija društva cilj nove vlade

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je reformu i modernizaciju društva, kao bitan cilj nove srbijanske vlade, moguće ostvariti samo ako nova vlada bude ujedinjena oko zajedničkih načela i sustava vrijednosti, prenose u utorak beogradski elektronički mediji.

"Članstvo u Europskoj uniji samo je formalni cilj nove vlade, a bitan cilj je reforma i modernizacija društva", izjavio je Tadić u povodu formiranja nove vlade s premijerom Mirkom Cvetkovićem na čelu.

"Da bismo sve to uradili moramo promijeniti naš sustav vrijednosti, da se ne sukobljavamo i ne dijelimo, i da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva", rekao je on, dodavši kako to svakako ne znači gubitak različitosti u mišljenju i poništavanje demokracije.

"Naprotiv, to znači jačanje demokratskih institucija i tako će Srbija postati moderno europsko društvo", ocijenio je predsjednik Srbije.

Nakon izbora nove vlade u parlamentu, premijer Mirko Cvetković najavio je da će prva sjednica vlade biti održana u utorak te da će do kraja tjedna vlada imati još dvije do tri sjednice.