Regija
0

RCC započeo sa prezentacijama u regionu o svojoj misiji i aktivnostima

FENA
Zamjenica glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Jelica Minić i viši stručnjaci organizacije započeli su danas u Chisinau (Moldavija) sa održavanjem niza prezentacija širom jugoistočne Evrope o misiji, prioritetima i aktivnostima RCC-a.

Prezentacije će biti fokusirane na šest prioritetnih područja rada RCC-a - ekonomski i društveni razvoj, energetika i infrastruktura, pravosuđe i unutrašnji poslovi, sigurnosna suradnja, izgradnja ljudskih potencijala i parlamentara suradnja.

Cilj je da se rad Vijeća za regionalnu suradnju približi širem krugu dužnosnika iz jugoistočne Evrope i da se uspostave direktne veze između stručnjaka RCC-a i viših i srednje rangiranih stručnjaka vlada, ministarstava, agencija, privrednih komora, udruženja poslodavaca, sindikata i drugih relevantnih dužnosnika članica RCC-a u regionu.

Prezentacije će potaći razgovore o konkretnim prijedlozima za unapređenje regionalne suradnje.

Prezentacije će se održati u periodu od 1. oktobra i do sredine decembra ove godine u glavnim gradovima zemalja članica RCC-a iz jugoistočne Evrope.

Nakon prezentacije u Chisinau, stručnjaci Vijeća za regionalnu suradnju održat će prezentacije u Bugarskoj, 15. oktobra, i Srbiji, 10. novembra.