Svetko Kovač
0

'Ratko Mladić se ne krije u vojnim objektima u Srbiji'

SRNA
Direktor Vojno-bezbjednosno agencije Srbije Svetko Kovač izjavio je da je izvršavanje zadataka u okviru saradnje sa Haškim tribunalom jedan od prioriteta u radu Agencije i da nema indicija da se bilo ko od haških optuženika krije u vojnim objektima. On je rekao da ne zna gdje se krije Ratko Mladić, ali da zna gdje nije.

Nije u vojnim objektima i ne štite ga pripadnici Vojske i Ministarstva odbrane, a sve ostalo su razne procene", rekao je Kovač za "Blic" i dodao da u svijetu ima još primjera da se pojedina lica dugo kriju, čak mnogo više nego Mladić.

On je rekao da VBA nije došla do indicija da je pogibija dvojice gardista tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore u oktobru 2004. godine na bilo koji način u vezi sa skrivanjem haških optuženika.

"Nismo došli niti do jedne indicije da je Mladić bilo kada boravio u tom objektu ili ma ko od haških bjegunaca. Ni na koji način nismo mogli da povežemo pogibiju dvojice vojnika sa skrivanjem bilo kog haškog optuženika", rekao je Kovač.

On je ponovio da je posljednji Mladićev boravak u vojnim objektima bio 1. juna 2002. godine i da je taj boravak "razjašnjen".