Zagreb
0

Ranjen Sretko Kalinić, jedan od optuženih za ubistvo Đinđića

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sretko Kalinić, jedan od optuženih za ubistvo nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ranjen je sa dva hica u prigradskom dijelu Zagreba.

Kalinić je pripadnik zemunskog klana koji je od 2003. godine u bjekstvu. Spekuliše da je u njega pucao Miloš Simović, takođe optužen za ubistvo Đinđića - javlja B92.

Premijer Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a njegov tjelohranitelj Milan Veruović ranjen je metkom koji ga je pogodio u donji dio leđa.

Za ubistvo Đinđića na po 40 godina zatvora osuđeni su Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, pripadnici JSO. Utvrđeno je da je Ulemek bio organizator ubistva, a da je Jovanović ispalio hice koji su usmrtili Đinđića i ranili Veruovića.

Za ovaj zločin na po 35 godina osuđeni su članovi "zemunskog klana" Aleksandar Simović, Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milisavljević, na 30 godina Miloš Simović, Milan Jurišić Jure, Branislav Bezarević i Sretko Kalinić, Dušan Krsmanović na 20, Željko Tojaga na 15 i Saša Pejaković na osam godina zatvora. 

Od 2003. godine u bjekstvu su Vladimir Milisavljević, Sretko Kalinić, Milan Jurišić Jure, Ninoslav Konstantinović i Miloš Simović.