Crna Gora
0

Radoju Radunoviću ne pada na pamet da se preda

FENA
Bivši načelnik Sektora za poslove sigurnosti SDB-a u Herceg-Novom Radoje Radunović, jedan od devet optuženih za deportaciju Bošnjaka i Srba 1992. godine, rekao je da mu ne "pada na pamet" da se preda crnogorskim vlastima.

Odjeljenje za suzbijanje organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Vrhovnoga državnog tužilaštva podiglo je optužnicu s prijedlogom za određivanje pritvora za njih, među kojima je i Radunović.

Radunović, koji je državljanin Srbije, rekao je da će se pojaviti pred sudom i odazvati svakom sudskom pozivu, ali da u pritvor neće ići.

"Začuđen sam odlukom o podizanju optužnice, a posebno dijelom koji se odnosi na određivanje pritvora", rekao je Rdunović i dodao da mu nije jasno zašto je podignuta optužnica i zatražen pritvor 17 godina poslije toga događaja.

Radunović je podsjetio da je u istrazi dao izjavu kao svjedok, a onda je u septembru "obuhvaćen istragom".

Đorđe Uličević, pravni zastupnik Branka Bujića iz Bara, izjavio je u petak da je taj slučaj pretvoren u političko, a ne pravno pitanje. On je rekao da je njegov klijent uhapšen u svom stanu u Baru i iz kreveta odveden u istražni zatvor u Spužu.

Optuženi su bivši pomoćnici ministra unutrašnjih poslova za državnu i javnu sigurnost Boško Bojović i Milisav Marković, načelnik Sektora za poslove sigurnosti SDB-a u Herceg-Novom Radoje Radunović, kao i Duško Bakrač, operativni radnik u Sektoru te službe.

Optužen je i rukovodilac Sektora za poslove službe državne sigurnosti u Ulcinju Božidar Stojović, načelnik Centra sigurnosti i stanice milicije u Herceg-Novom Milorad Ivanović i Milorad Šljivančanin.

Optužnica je podignuta i protiv načelnika Centra sigurnosti Bar Branka Bujića i načelnika Odjeljenja sigurnosti Ulcinj Sretena Glendže, prenio je Tanjug.