Regija
0

Radojičić razgovarao s crnogorskim zvaničnicima

FENA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, koji se nalazi u službenoj posjeti Crnoj Gori, razgovarao je danas u odvojenim susretima s Filipom Vujanovićem predsjednikom Crne Gore i Rankom Krivakopićem, predsjednikom crnogorske skupštine.

Prilikom susreta s predsjednikom Vujanovićem izraženo je obostrano zadovoljstvo bliskim i sadržajnim odnosima Crne Gore i RS-a te ocijenjeno da postoji zajednički interes da se međusobna saradnja BiH i njenih entiteta, s jedne strane i Crne Gore, s druge strane, nastavi i intenzivira, saopćeno je iz kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Razgovarano je i omogućnostima jačanja privredne saradnje u okviru koje je konstatovan značaj rekonstrukcije puta Herceg- Novi –Trebinje i puta kroz Šćepan Polje, te izgradnja željezničke pruge Nikšić – Čapljina, kojom bi se omogućilo korišćenje luke Bar za potrebe RS-a i BiH.

U razgovoru presjednikâ dviju skupština, Radojičića i Krivokapića, istaknut je značaj buduće saradnje parlamenata RS-a i Crne Gore.

Razmijenjena su i mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu i izraženo opredjeljenje za što brže pristupanje evroatlantskim integracijama.

Radojičić je iskoristio priliku da prvom čovjeku crnogorskog parlamenta čestita nedavno potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji, kao i donošenju novog Ustava Crne Gore.