Afera "Agrobanka"
1

Radisavljević: Antoniću određen pritvor

FENA
Foto: Vijesti.rs
Foto: Vijesti.rs
Milan Antonić, sin uhapšenog Dušana Antonića u aferi "Agrobanka", saslušan je danas i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana, izjavio je Tanjugu tužilac za organizirani kriminal Miljko Radisavljević.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal je saslušalo Milana Antonića u istrazi koja je protiv njega juče pokrenuta. Nakon toga saslušao ga je i sudija za prethodni postupak i odredio mu pritvor u trajanju do 30 dana", kazao je Radisavljević.

Milan Antonić pojavio se danas poslije podne u Tužilaštvu gde je saslušan kako bi se utvrdile okolnosti krivičnog djela povodom istrage koja se vodi. Milan Antonić se jučer javio Direkciji policije i kazao da je na ljetovanju u Crnoj Gori i da je iz medija saznao da ga policija traži i da će se odazvati na poziv.

Nekadašnji predsjednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i još sedmorica osumnjičenih u istrazi afere "Agrobanka" uhapšeni su 8. augusta. Osumnjičenima u aferi "Agrobanka" sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana na prijedlog Tužilaštva za organizirani kriminal, izjavio je danas tužilac Radisavljević.

Na rješenje o određivanju pritvora stranke i branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana veću Višeg suda u Beogradu, rekao je Radisavljević.

Tužilaštvo za organizirani kriminal juče je naredilo sprovođenje istrage, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, protiv Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Vehba Papića i Bojana Labovića iz "Agrobanke" . Istraga se, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, vodi i protiv Miloša Uzelca, Milana Antonića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića i Slobodana Ratkovića, odgovornih osoba u privatnim preduzećima "Headcommerce", "Drina timber" i "Ecolimb".

Policija je ranije saopćila da je Dušan Antonić, u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsjednik Izvršnog odbora "Agrobanke", u saizvršilaštvu s drugim članovima Izvršnog odbora i rukovodiocima sektora banke, banci naneo štetu od 32 milijarde dinara.

Uz Dušana Antonića, policija je osumnjičila za nanošenje štete "Agrobanci" i Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Bobana Labovića i Vehba Papića.

Osumnjičeni su korisnicima kredita na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist od 32 milijarde dinara, a na štetu "Agrobanke".

Među preduzećima koja su stekla protivpravnu imovinsku korist su i privredna društva "Drina timber" u Ljuboviji i "Hedkomerc" u Beogradu, koja su pod kontrolom Dušana Antonića, a u vlasništvu njegovog sina Milana Antonića i Miloša Uzelca.

Miloš Uzelac jedan je od čelnika firme "Eso limb" u Beču, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber". Slobodan Ratković, za kojim se traga, zamjenik je direktora preduzeća "Hed komerc".

Među osam do sada uhapšenih su i Branislav Uzelac, generalni direktor "Hedkomerca" i Saud Hasović, direktor firme "Drina timber".

Tužilaštvo za organizirani kriminal od februara ove godine, na osnovu izvještaja Uprave kriminalističke policije, vodi predistražni postupak povodom spornih kredita koje je u periodu od 2006. do kraja 2011. godine odobrila i plasirala "Agrobanka".