Beograd
0

Radikali organiziraju proteste podrške Karadžiću

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nova Srbija je saopćila da će na večerašnjem svesrpskom saboru, mitingu koji u znak protesta povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića na Trgu republike u Beogradu organizira Srpska radikalna stranka, govoriti i lider NS Velimir Ilić.

U saopćenju je navedeno da NS podržava održavanje protesta kako bi se skrenula pažnja na politiku popuštanja pod pritiscima EU koju vodi vladajuća koalicija.

Građani Srbije moraju znati punu istinu kada, kako, pod kojim okolnostima je uhapšen Radovan Karadžić, a protesti su jedna od tekovina demokratije i legitimno pravo građana i opozicije, pod uvjetom da su bez nasilja, zaključuje se u saopćenju.

Radikali su za večeras u 19 sati zakazali Svesrpski sabor u znak protesta povodom hapšenja Karadžića.

NS je pozvao članove i simpatizere da učestvuju na tom skupu.

Zamjenik načelnika beogradske policije Slobodan Vukolić kazao je danas Tanjugu da će pripadnici te službe poduzeti sve mjere sigurnosti na protestnom mitingu povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, koji organizira Srpska radikalna stranka.

"Pripadnici beogradske policije obratit će posebnu pažnju na sigurnost svih građana, zaštitu predstavnika medija, diplomatsko-konzularnih predstavništava, ali i drugih značajnih objekata u gradu gdje može doći do narušavanja javnog reda i mira", naglasio je Vukolić.

On je dodao da će pripadnici policije "shodno sigurnosnim procjenama" osiguravati pojedine medijske kuće, ali i stranke, kao i "sve one objekte koji mogu biti meta napada, odnosno eventualne ugroženosti".