Regija
14

Pusić: Izborni pobjednik je onaj ko bude u stanju racionalno pregovarati s Mostom

Anadolija
Vesna Pusić (Foto: FENA)
Vesna Pusić (Foto: FENA)
Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i predsjednica Hrvatske narodne stranke, nakon što je počelo objavljivanje preliminarnih nepotpunih rezultata izbora za novi saziv Hrvatskog sabora, izjavila je kako očekuje da će Most, koalicija nezavisnih kandidata, imati odlučnu ulogu za formiranje vlade.

Komentarišući preliminarne rezultate parlamentarnih izbora za osmi saziv Hrvatskog sabora, Pusić je u razgovoru za Anadolu Agency kazala da pretpostavlja da će rezultati izbora do kraja brojanja glasova ostati slični preliminarnim. 

"U svakom će slučaju treća opcija, nova u Hrvatskoj potpuno, Most, imati ulogu odluke, dakle, tko će sastavljati sljedeću hrvatsku Vladu", izjavila je Pusić.

Dodala je kako je glavni zahtjev Mosta bio reforma javne uprave i "oni su inzistirali da će koalirati temeljem programskih točaka, a ne sudjelovanjem u Vladi".

Što se tiče reforme javne uprave, Pusić je poručila kako njena stranka upravo to i zagovara.

"Hrvatska narodna stranka to zagovara odavno, i mi smatramo da to treba raditi puno brže nego što se to radilo do sada, to je jedna od glavnih zadaća", kazala je Pusić.

Smatra da niko nema prostora za euforiju i da onaj ko je u stanju racionalno pregovarati s Mostom, taj će na kraju biti izborni pobjednik.

"Birači su poslali jednu poruku koju treba razumjeti, a to je da niti jedna velika grupacija treba imati sama dominaciju. Tako, da tko god sastavlja Vladu, prisiljen je na kompromis", izjavila je Pusić.