Regija
313

Puhovski: Izgubit ćemo Piranski zaliv zbog Melanije Trump

SRNA
Hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski strahuje da će Hrvatska ostati bez Piranskog zaliva u sporu sa Slovenijom zbog buduće prve dame SAD Melanije Trump, koja je slovenačkog porijekla.

Puhovski smatra da se Trump ne razumije u spoljnu politiku i da će, sada pogotovo, ruski lider Vladimir Putin postati "gospodar svijeta".

"Pobijedio je čovjek kome je jedina kvalifikacija to što je amater. Trump nijedan dan nije bio na javnoj, državnoj ili vojnoj funkciji, a u roku od dva mjeseca dobija najveću moć", navodi Puhovski.

On procjenjuje da su Trumpovi glasači ljudi koji nemaju fakultet, te prezreni, odnosno oni koji nisu bili primijećeni u društvu.

"U spoljnoj politici Trump nema pojma šta bi trebalo da radi. Nema simpatija za NATO i EU. Zapravo, nema ni za nikoga, osim za Putina", navodi Puhovski, a prenose hrvatski portali.

On smatra da Trump nije sposoban da vodi SAD i da će ključna biti njegova odluka o tome ko će voditi spoljnu politiku, jer će se tek tada znati kakva će biti politika novog predsjednika.