Kosovska Mitrovica
0

Pucnjava iz pravca kuća Albanaca

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U naselju Brđani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u ponedjeljak se čula pucnjava, iz pravca kuća Albanaca gdje su smještene specijalne snage EULEKS policije, a ispaljeno je nekoliko suzavaca i šest šok bombi.

Sanitetska vozila nalaze se na licu mjesta i povrijeđenih, za sada, nema, javio je Tanjug.

Srbi iz naselja Brđani ponovo su se u ponedjeljak okupili da bi izrazili nezadovoljstvo povodom početka obnove kuća Albanaca u ovom naselju. Međutim, začula se pucnjava, nakon čega je bačeno nekoliko suzavaca i šest šok bombi iz pravca kuća Albanaca gdje su stacionirane specijalne snage EULEKS policije.

Situacija u ovom naselju je veoma napeta. Na okolnim brdima nalaze se vojnici KFOR-a koji nadgledaju situaciju, a ovo područje povremeno nadlijeću helikopteri vojnih snaga na Kosovu.

Kosovski Albanci su 25. aprila započeli obnovu kuća u ovom naselju, iza takozvane žute linije, za koju Srbi tvrde da pripada sjevernom dijelu Mitrovice.

Krajem prošle godine u sukobu koji je eskalirao u naselju Brđani povrijeđeno je pet Srba. Tuča između Srba i Albanaca izbila je kada je nekoliko Albanaca, u pratnji KFOR-a, došlo u ovaj dio grada želeći da počne obnovu svojih kuća koje su stradale tokom sukoba 1999. godine.