Regija
0

Svi povrijeđeni turisti prebačeni iz Crne Gore u Rumuniju

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Svi povrijeđeni rumunski turisti, koji su bili smješteni u Kliničkom centru Crne Gore, danas su specijalnim avionom prebačeni iz Podgorice za Bukurešt, a do kraja dana bit će transportovana tijela preminulih.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da se među 12 prvih pacijenata, koji su specijalnim vojnim avionom prebačeni za Bukurešt, nalazilo i troje rumunskih državljana koji su u najkritičnijem stanju. Naknadno je prebačeno i ostalih 17 pacijenata, koji imaju lakše i srednje povrede.

Rumunija je poslala dva specijalna medicinska aviona u Crnu Goru, kako bi bili vraćeni preživjeli turisti, dok će trećim biti transportovana tijela poginulih.

U nesreći rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin poginulo je 18 putnika, 29 je teško povrijeđeno, od kojih se troje i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Rumunski ministar vanjskih poslova Titus Corlatean kazao je ranije danas da će svi povrijeđeni turisti, koji su smješteni u Kliničkom centru Crne Gore, biti prebačeni za Bukurešt.

Rumunski ministar se zahvalio Vladi Crne Gore na svim naporima za spašavanje i medicinsko zbrinjavanje povrijeđenih putnika.

Ministar unutarnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se nesreća dogodila kada je autobus rumunskih registarskih oznaka, iz za sada nepoznatih razloga, sletio s mosta Ždrijelo, kod manastira Morača. On je naveo da je autobus završio u provaliji dubokoj više od 30 metara.

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kazao je da još nije utvrđen uzrok ove teške saobraćajne nesreće. On je rekao da je sigurno jedino da je u vrijeme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.