Pirati su seksi
163

Provokativne fotografije predstavnice Piratske partije Srbije

Klix.ba
Predstavnica Piratske partije Srbije i članica Odbora Piratske internacionale Jelena Jovanović pozirala je za srbijansko izdanje lista 24 sata.
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata
Pozirala je u seksipilnom izdanju, ipak, njena misija je mnogo ozbiljnija. Nevladina organizacija čija je članica, a koja bi do kraja godine trebala prerasti u političku partiju, zalaže se za slobodan protok informacija, zaštitu prava građana u informatičkom dobu i transparentnost u radu korporacija i državnih institucija.

“Mjesto u Piratskoj internacionali nam omogućava da aktivno učestvujemo u provođenju ideja za koje se zalaže piratski globalni pokret, kao i ozbiljniju poziciju na domaćoj političkoj sceni. Trenutno nas u Srbiji podržava više od 15.000 ljudi, ali pirati su svjetski pokret. Ulazak u Odbor Internacionale je važan da bismo se povezali sa partijama u drugim zemljama”, kaže za 24 sata Jelena Jovanović.

Foto: 24 sata
Foto: 24 sata
Početkom ove godine srbijanski pirati su započeli inicijativu osnivanja političke partije, a u martu su počeli prikupljati potpise. Na narednim izborima u Srbiji glasači im neće moći dati glas, jer se konačno formiranje partije očekuje tek krajem godine.

Internet-stranica koja se bavi erotskim sadržajem Jeleni je ponudila 8.000 dolara za snimanje.

"Dobila sam mail s ponudom da se slikam gola. Sve mi je to veoma simpatično, naročito suma od 8.000 dolara. Nemam ništa protiv golotinje, ali takve stvari prosto nisu za mene. Da je suma bila veća, možda bih i razmislila", priča Jelena kroz smijeh.