Regija
0

Protest crnogorskih novinara u Podgorici: Ministre, ko nas bije?

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Sindikat medija Crne Gore danas je ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova održao protest protiv nerješavanja pitanja napada na novinare kojem su prisustvovali brojni predstavnici medija i građani.

Predsjednica Sindikata medija Marijana Camović podsjetila je na još uvijek neriješen slučaj napada na novinara Tufika Softića, koji je 2007. godine bio brutalno pretučen ispred svoje kuće, a ove godine pronašao je i bombu ispred svoje kuće.

"Mi više nemamo vremena da čekamo i zato tražimo da se konačno kaže ko su napadači i ubice i ko ih šalje, tražimo jer nećemo da se pomirimo sa tišinom na koju nadležni računaju", rekla je Camović navodeći da samo na novinare nasrću na ulicama isključivo zbog posla kojim se bave.

Novinar Tufik Softić je rekao da su se okupili kako bi poručili da napadi na novinare konačno moraju prestati, a da se ti napadi rješavaju.

"Ovu poruku mi šaljemo državnim institucijama Crne Gore", rekao je Softić ističući da do danas nije riješen ni jedan napad na novinare, te da ukoliko nemaju naručioce i nalogodavce, ne može nijedan slučaj biti riješen.

Iz sindikada su podsjetili da se danas navršilo dva mjeseca od kada je u Beranama bačena eksplozivna naprava u dvorište novinara Softića, te podsjetili i na još uvijek neriješen sličaj napada na novinarku Oliveru Lakić.