Ništa od velikih projekata
0

Propast ruskih investicija u Crnoj Gori

Sarajevo-x.com
Hotel Queen of Montenegro
Hotel Queen of Montenegro
Ruski bum na Budvanskoj rivijeri, koji je započeo prije desetak godina kupovinom nekoliko hotelskih kompleksa, sada doživljava pravi sumrak. Ruska Korston grupa koja je u julu preuzela upravljanje elitnim bečičkim hotelom "Queen of Montenegro", najvjerovatnije će spakovati kofere i napustiti Crnu Goru, piše crnogorski dnevnik "Vijesti".

Idila koju su obećavali Rusi, da će bečićki hotel pretvoriti u novu hazardersku oazu na Jadranu, te da će redovno izmirivati plate zaposlenima, i još zaposliti novu radnu snagu, započeti dogradnju i renoviranje postojećeg hotelskog kompleksa, rasprsnula se za samo nekoliko dana. Haos i nezadovoljstvo radnika, otkazi, obilježili su proteklu sedmicu. Cijela situacija je u popularnoj “Kraljici” kulminirala kada je nova uprava saopštila radnicima da će zatvoriti hotel tokom zime, a uručeni su otkazi gotovo svim radnicima po ugovoru.

Osim toga, Rusi ne poštuju ni preuzete obaveze prema firmi "Jack pot" koja ima licencu za rad casina u hotelu. Zbog takvog odnosa ruskih vlasnika, crnogorska agencija i kompanija "Adriatic Express", ozbiljno razmatra raskid ugovora.

Nakon što su neke druge kompanije doživjele neugodno iskustva sa ruskim vlasnicima, to se počelo dešavati i u sektoru turizma. Od megalomanskih planova i izgradnje najluksuznijih hotelskih kompleksa ostao je krah projekta "Astra Montenegro", bankrot "Miraksa", sumnjive privatizacije hotela "4. jul" i "As".