Split
0

Privedena trojica Poljaka osumnjičena za smrt skipera

FENA
Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu sprovedena su popodne trojica poljskih državljana s kaznenom prijavom da su uzrokovali smrt iz nehaja 35-godišnjega Poljaka, skipera na jedrilici u Sućurju na Hvaru, potvrdila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Za smrt 35-godišnjeg Pavela Wydrowskog osumnjičeni su Marek Karol Warachim (62), Jaroslav Novak (42) i Robert Pavel Jaracz (42).

Kako je utvrđeno, skiper je najprije napao Mareka Karola Warachima i njegova sina Andreasa (35), koji se ne tereti za skiperovu smrt, te im je zadao ubodne rane nožem. U pomoć im je pritekao ostatak posade na brodu te su pretukli skipera i vezali ga.

Obdukcijom je utvrđeno kako je smrt nasilna i uzrokovana jakom psihičkom traumom, ali da je nastupila zbog zatajenja srca, jer je 35-godišnji skiper patio od suženja koronarnih arterija, izvijestio je patolog splitskog KBC-a dr. Antonio Alujević.

Andreas Warachim s teškom ubodnom ranom trbuha operiran je u splitskoj bolnici i izvan je životne opasnosti, a njegov otac Marek Karol, koji je lakše ozlijeđen nožem u trbuh i stražnji dio natkoljenice, medicinski je obrađen u ambulanti u Sućurju.

Mrtvo tijelo skipera pronađeno je jučer oko 1,15 sati na jedrilici pošto su otac i sin Warachim zatražili liječničku pomoć u sućurajskoj ambulanti i dežurnom liječniku kazali da je na jedrilici još jedan ozlijeđeni. Dežurni liječnik pozvao je policiju kad je na jedrilici pronašao mrtvog i vezanog skipera.

Poljaci su u Sućuraj stigli prekjučer popodne. Zbog previsoke cijene napustili su vez u nautičkoj luci te su jedrilicu vezali u susjednoj uvali.