Regija
0

Pritvor osumnjičenima za petestruko ubistvo u Makedoniji

SRNA
Trojici od peterice osumnjičenih za petestruko ubistvo kod Skoplja određen je pritvor, dok su dvojica i dalje u bjekstvu.

Ženi, kod koje je pronađena velika količina oružja, zbog bolesti određen je kućni pritvor.

"Osumnjičenima za petestruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja određen je pritvor do 30 dana", izjavio je advokat Naser Raufi. 

Trojica od petorice su kasno sinoć prebačeni u istražni zatvor u Skoplju, dok su preostala dvojica u bekstvu. 

Raufi je naveo i da se jedan od izvršilaca ubistva branio šutnjom. 

Istražne sudije su odredile 30 dana pritvora i još četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Monstrum", koji su osumnjičeni su za kriminal.

Najstarijoj među uhapšenima, 60-godišnjoj ženi u čijoj kući je pronađena najveća količina oružja iz kumanovskog sela Otlje, određen je kućni pritvor zbog bolesti, a oduzet joj je pasoš.
Još desetorici uhapšenih određen je 48-satni pritvor.

Tokom istrage za dio optuženih korištene su posebne istražne mjere, bilo je praćeno njihovo kretanje i telefonski razgovori.

Makedonska policija podnela je krivične prijave za terorizam protiv peterice, od ukupno 20 uhapšenih, koji su povezani sa petestrukim ubistvom kod Skoplja.


Makedonski MUP je u velikoj akciji "Monstrum" u utorak uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe iz Skoplja osumnjičenih da su povezani sa petestrukim ubistvom. Većina uhapšenih ima makedonsko državljanstvo. 

U akciji "Monstrum" učestvovalo je oko 800 policajaca.