Regija
0

Priština: Ramush Haradinaj ponovo na čelu AAK-a

Anadolija
Ramush Haradinaj
Ramush Haradinaj
Na 6. izbornoj skupštini Alijanse za budućnost Kosova (AAK), Ramush Haradinaj, koji je bio jedini kandiat za predsednika, izabrana je na tu funkciju i za naredne četiri godine. Od 404 delegata, 403 su glasala za Haradinaja, dok je jedan listić bio nevažeći. Glasanje je bilo tajno.

Nakon reizbora lider AAK-a, Ramush Haradinaj se zahvalio svim delegatima na ukazanom poverenju i obećao da će sarađivati sa svima, kako bi ostvario program i cilj Alijanse, dobru vladavinu i veće dostojanstvo zemlje i građana Kosova, navodi se u saopštenju iz AAK-a.

Predsednik Haradinaj je svoj reizbor ocenio kao početak i novi momenat na čelu AAK-a. On je obećao da će poštovati prošlost i da će raditi na većem razvoju u skladu sa vizijom glasača, članova i simpatizera Alijanse.

Alijansa za budućnost Kosova je opoziciona partija u kosovskoj Skupštini. Na izbornoj skupštini nisu bili prisutni predstavnici tri najveće partije kosovskih Albanaca: PDK-a, LDK-a i Vetëvendosja.

Ramush Haradinaj je krajem 2004. godine bio izabran za premijera Kosova, ali je nakon samo tri meseca podneo ostavku zbog optužnice za ratne zločine koju je protiv njega podigao Haški sud. Haradinaj je, međutim, u Hagu dva puta oslobođen optužbi. Poslednji put je to bilo u novembru prošle godine, na kraju delimično ponovljenog suđenja.