Beograd
0

Pristalice SNS-a na ulicama

SRNA
Predsjedništvo Srbije
Predsjedništvo Srbije
Više od 2.000 pristalica Srpske napredne stranke /SNS/ okupilo se večeras u Pionirskom parku u Beogradu, pored zgrade Predsjedništva Srbije, u znak podrške lideru Tomislavu Nikoliću, zahtijevajući od predsjendika države Borisa Tadića raspisivanje vanrednih izbora.

Oko zgrade Predsjedništva Srbije nalazi se veliki broj policajaca, a policija obezbjeđuje i objekte od državnog značaja.

Nema incidenata i provokacija, osim što je u jednom trenutku došlo do malog koškanja između demonstranata i policije, pošto su demonstranti pokušali da sklone ogradu koja ih je dijelila od policije. Veći incident spriječio zamjenik predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić koji je rekao da ne želi da komanduje nasiljem. 

 Na ovom, kako su ga naprednjaci nazvali, performansom "Borise, probudi se", učesnici dijele stiropor, a čuju se i vuvuzele, i uzvikuju parole protiv DS-a. 

Vučić je rekao da planiraju da prošetaju oko zgrade Predsjedništva Srbije i mirno zatraže raspisivanje vanrednih izbora.

Nikolić je u subotu, 16. aprila, započeo štrajk glađu i žeđu, tražeći raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji, a sinoć je iz zgrade Doma Narodne skupštine, pošto mu je pozlilo, prebačen u KBC na Novom Beogradu.