Regija
2

Pripadnik crnogorske tajne službe prijetio turistima iz Srbije i Hrvatske

Klix.ba
Budva
Budva
Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore Nikola Laušević prijetio je u Budvi turistima iz Beograda i Metkovića da će ih ubiti, pišu Vijesti.

Vladimir Ivanović iz Beograda i Stipe Borovac iz Metkovića vjerovatno neće skoro poželjeti da dođu na crnogorsko primorje nakon onoga što im se desilo u Budvi 21. jula.

Ivanović tvrdi da su bez ikakvog povoda na njega, njegovog prijatelja Borovca i njihove djevojke nasrnuli službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Nikola Laušević i njegov prijatelj, službenik Ministarstva održivog razvoja Davor Vuković

"Borovac i ja smo krenuli da kupimo hranu, a naše djevojke su nastavile šetnju prema plaži. Usput su ih zaustavila dva nepoznata momka i započela komunikaciju s njima. Vrlo brzo smo se Borovac i ja pridružili društvu i uključili se nenametljivo u konverzaciju, ipak dajući do znanja momcima da se radi o našim djevojkama", priča Ivanović.

On kaže da je Vukoviću i Lauševiću, koji su, prema njegovim riječima, bili "vidno pijani" zasmetalo njihovo prisustvo.

"Laušević je izvadio službenu legitimaciju ANB i krenuo da nas privodi zajedno sa djevojkama. Ubrzo nakon toga Vuković je fizički napao mene, a Laušević Borovca. Posle kratkog fizičkog obračuna došla je patrola policije i sve nas privela u policijsku stanicu Budvi", kaže on.

Laušević i Vuković su kažnjeni i zbog prijetnji upućenih Ivanoviću i Borovcu u stanici policije u Budvi, a u Agenciji za nacionalnu bezbjednost je potvrđeno da je protiv Lauševića pokrenut disciplinski postupak.

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Vuković u hodniku Centra bezbjednosti u Budvi prijetio Ivanoviću i Borovcu riječima: "Bog vas je spasio večeras, sljedeći put ću vas sve pobiti".