Regija
13

Princ Charles i vojvotkinja Camilla obišli beogradsku tvrđavu Kalemegdan

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla Camilla, koji su u dvodnevnoj posjeti Srbiji, obišli su beogradsku tvrđavu Kalemegdan, u društvu historičarke Dubravke Stojanović.

Nakon obilaska, princ Charles će prisustvovati u međureligijskom dijalogu predstavnika kršćanskih, islamske i jevrejske zajednice u Srbiji, u konaku knjeginje Ljubice, a zatim će se sastati sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom. Nakon toga, princ Charles će obići i Hram Svetog Save na Vračaru.

Prinčevski par na beogradskom aerodromu je dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić, a potom su se sastali sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i njegovom suprugom Dragicom. Nakon sastanka princ Charles je zajedno sa predsjednikom Nikolićem položio vijenac kod Spomen-kripte branilaca Beograda, na Novom groblju te na Vojnom groblju Commonwealtha.

Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla Camilla nalaze se u dvodnevnoj posjeti Srbiji u okviru regionalne turneje, a posle Hrvatske koju su posjetili u prethodna dva dana i završene dvodnevne posjete Srbiji, otići će na Kosovo i u Crnu Goru.