Regija
0

Prijeti mu ponovno pritvaranje: Glavaš najavio da će sutra doći na sud u Zagreb

Klix.ba
Branimir Glavaš
Branimir Glavaš
Uprkos tome što mu prijeti mogućnost ponovnog pritvaranja, Branimir Glavaš kaže da će sutra doći u Zagreb na zakazano ročište.

Zagrebački Županijski sud u petak će odlučivati o zahtjevu tužilaštva da se ponovno odredi istražni zatvor Branimiru Glavašu koji je najavio da će, iako na to nije obvezan, doći na zakazano ročište, piše Dnevnik.hr.

Glavaš je dolazak, osim preko advokata, u četvrtak potvrdio i na svojoj Facebook stranici gdje je objavio da je primio poziv "u svojstvu prvooptuženog" te da će pojaviti na ročištu "uprkos tome što mu prijeti mogućnost ponovnog pritvaranja". Sud je ranije najavio da će se ročište pred izvanraspravnim vijećem u povodu prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, koje nije otvoreno za javnost, održati 6. februara 2015. u 12 sati.

Tužilaštvo je istražni zatvor za Glavaša zatražilo prošlog petka, ističući da je nakon što mu je Ustavni sud ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu dužu od pet godina.

Tužilaštvo od suda traži da Glavašu istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od bijega, napisalo je Državno odvjetništvo na svojim internet stranicama, ne navodeći identitet okrivljenika.