Regija
1

Prije 11 godina pobjegao iz zatvora i zasnovao novi život na lažima

SRNA
Policijska stanica u Nišu
Policijska stanica u Nišu
Dragan Tešić (46) iz Lopara, koji je prije 11 godina pobjegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, uhapšen je u Malči kod Niša, gdje je, lažno se predstavljajući kao Dragan Popović, zasnovao vanbračnu zajednicu i postao otac četvoro djece.

Popović je osumnjičen da je obio više vikendica u selima Jelašnica i Prosek, odakle je krao poljoprivredne mašine, razni alat i druge predmete, prenose beogradski mediji.

Pretresom kuće i drugih prostorija pronađeno je nešto predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela, dok je jedan dio osumnjičeni prodao, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Uhašeni nije imao nijedan dokument kojim bi dokazao da je Dragan Popović, kako se predstavljao, pa je policija naložila provjeru kojom je utvrđeno da je riječ o odbjeglom robijašu sa centralne potjernice.

NJegova nevjenčana supruga Jelena /31/ iz Malče, koja je sa bjeguncem od zakona rodila četvoro djece, od kojih jedno ima dva mjeseca, rekla je da minulih 11 godina nikada nije ni pomislila da Dragan ima kriminogenu prošlost.

Jelena je upoznala Dragana u selu Badovinci u opštini Bogatić, gdje je radila 2003. godine.

Tešić je u Sremskoj Mitrovici izdržavao kaznu od šest i po godina zatvora zbog krađa, odakle je pobjegao i za njim je više od decenije bila raspisana centralna potjernica.