Uskoro na slobodi
0

Prihvaćena kaucija za Vjekoslava Vukovića

FENA
Vjekoslav Vuković, Foto: Nezavisne
Vjekoslav Vuković, Foto: Nezavisne
Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci prihvatilo je kauciju od 400.000 kuna (oko 110.000 maraka) kao zamjenu za pritvor optuženika Vjekoslava Vukovića, državljanina Hrvatske i BiH, koji je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za borbu protiv organiziranoga kriminala i terorizma u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Izvanraspravno vijeće je procijenilo da je kaucija dovoljna mjera osiguranja da će se optuženik odazivati na rasprave.

Pritvor će Vukoviću biti ukinut kada kaucija, koja je na prijedlog branitelja optuženika povećana s ponude od 300.000 kuna na 400.000 kuna, bude uplaćena, a to će vjerojatno biti sutra.

Vjekoslav Vuković tereti se da je nabavio eksplozivnu napravu kojom su optuženici Ivan Filipović i Robert Dragin, potičući na počinjenje treću osobu, namjeravali ubiti dvojicu muškaraca tako što bi eksplozivnu napravu postavili pod automobil u oktobru prošle godine u Rijeci. Svi su u pritvoru u Rijeci.

Vjekoslav Vuković na Općinskom sudu u Rijeci optužen je za nabavu eksplozivnih tvari, ali je njegov predmet spojen s postupkom protiv Filipovića i Dragina, pa će se u nastavku ti postupci voditi kao jedinstven predmet pred sudskim vijećem Županijskog suda u Rijeci kojim će predsjedati sutkinja Đurđa Jovanić.

Vukoviću je prva ponuda kaucije odbijena na riječkom Općinskom sudu, ali je Vrhovni sud Republike Hrvatske na temelju njegove žalbe odlučio da riječki prvostepeni sud ponovno razmotri ponudu jamstva.

Vezani članci