Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici
0

Preminuo jedan od ranjenih Srba

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Jedan Srbin je ubijen, dok su dvojica ranjena u pucnjavi koja se u srijedu uvečer dogodila u Kosovskoj Mitrovici, u naselju Brđani. Situacija u gradu je napeta.

Zasad nepoznati napadači pucali su na mladiće oko 19.50. Mještani tvrde da su na Srbe pucali Albanci, prenosi B92.

Jedan mladić je tokom operacije preminuo. Riječ je o Savi Mojsiću iz Kosovske Mitrovice, koji je podlegao povredama uprkos nastojanju ljekara da mu spase život. Policajac Radoš Vukićević je operisan i stanje mu je stabilno. Veljko Đorđević je van životne opasnosti.

Predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je sinoćnji napad na trojicu Srba u naselju Brđani nazvao terorističkim i izrazio sumnju da iza napada stoje lokalni Albanci, piše B92.

Napad se dogodio u naselju Brđani mješovitog nacionalnog sastava. Prema navodima očevidaca, na trojicu mladića srpske nacionalnosti pucali su Albanci.

Portparol policije Kosova Besim Hoti, potvrdio je da su ranjena tri Srbina, od kojih je jedan kosovski policajac.

Hoti je kazao da se incident dogodio oko 19:50 sati, kada je došlo do svađe između Srba i Albanaca, prilikom koje je u jednom trenutku upotrijebljeno vatreno oružje. Oružje nisu koristili učesnici svađe, već neko sa strane, dodao je Hoti.

On je rekao da je motiv za svađu za sada nepoznat i da policija obavlja uviđaj i radi na prikupljanju informacija o osumnjičenima.

Ispred Zdravstvenog centra su se okupili rodbina i prijatelji povrijeđenih Srba, koji iščekuju da im se obrati neko od ljekara. U Kosovskoj Mitrovici se oko 20:30 sati čuo rafal ispaljen iz automatskog oružja, a situacija je sada mirna.

Navodeći da okolnosti ranjavanja još nisu razjašnjene, kosovska vlada poziva sve građane Kosova na mir i uzdržanost, i uzdržavanje od bilo kakvog akta nasilja, ističući da je nasilje neprihvatljivo.