Tužna vijest iz Zagreba
0

VIDEO / Preminuo istaknuti hrvatski novinar Milorad Bibić Mosor

Sarajevo-x.com
Milorad Bibić Mosor (Foto: Slobodna Dalmacija)
Milorad Bibić Mosor (Foto: Slobodna Dalmacija)
Istaknuti hrvatski novinar Milorad Bibić Mosor preminuo je danas u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru Rebro, u 59. godini života.

Mosor je izgubio bitku za život u petak oko 13 sati. Teška bolest ga je prikovala za krevet, ali do posljednjeg trenutka se nije predavao te je još u nedjelju poslao posljednju SMS pitalicu za Slobodnu Dalmaciju, objavio je taj list.

Milorad Bibić Mosor se, iako je stekao zvanje inžinjera elektrotehnike, bavio novinarstvom. Kao profesionalni novinar radio je u splitskom sedmičnom listu Nedjeljna Dalmacija, a potom prešao u sportsku rubriku dnevnika Slobodna Dalmacija.

Pratio je brojna velika svjetska sportska takmičenja i radio intervjue s mnogim slavnim sportistima.

Od sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća redovno je pisao humoristične priloge za Promet u Slobodnoj Dalmaciji, a pisao je i za ostale rubrike u tom hrvatskom listu.

Posljednjih nekoliko godina je bio redovni saradnik Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2.

Građani u Bosni i Hercegovini ga pamte i po odrješitom komentaru upućenom Miloradu Dodiku, emitiranom upravo u emisiji Nedjeljom u 2.

"I dok Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu uvažava i priznaje cijeli svijet, Republiku Srpsku kao državu ne priznaje niko drugi nego ona sama sebe. Bosne ima i bit će je kao zajednice triju ravnopravnih naroda, idem po abecedi da se ne bi ko naljutio na mene, Bošnjaka, Hrvata i Srba. Zato je najpametnije Miloradu Dodiku zaboraviti da je većina u RS i da se uhvati onoga da je trećina u BiH i da zajedno sa one druge dvije trećine gradi zajedničku sreću."

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio je Milorada Bibića Mosora sportskim novinarom godine za 1997. godinu, a 2003. i 2005. godine Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je godišnju nagradu za sportsku publicistiku za knjige "Split je Prva liga" i "Zlatna košarka Mirka Novosela".