U hrvatskim kinima već od danas
0

Premijerno prikazan film Angeline Jolie u Zagrebu

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Znam da se Hrvatska, kao i Bosna, godinama borila za svoju slobodu i da vam neće biti lako gledati film, no nadam se da ćete ga prihvatiti kao što ste prihvatili mene i filmsku ekipu, rekla je Angelina Jolie zagrebačkoj publici okupljenoj na sinoćnjoj premijernoj projekciji njezina redateljskog i scenarističkog prvijenca "U zemlji krvi i meda" u kinu CineStar Arena.

Kao njen domaćin u Hrvatskoj, Rade Šerbedžija, koji ima jednu od ključnih uloga u filmu, rekao joj je da je napravila sjajan film koji je dio njene posebne misije, poručivši joj da bi volio da mu jednog dana bude komšinica u Istri. Jolie mu je na to rekla kako njen partner Brad Pitt već gleda fotografije Hrvatske i da je zainteresiran za moguću kupovinu nečega u toj zemlji.

"'U zemlji krvi i meda' nije dokumentaran film i nadam se da će ga hrvatska publika kao takvog gledati, te da će prepoznati talent filmske ekipe koja je radila zajedno uprkos nacionalnim i vjerskim razlikama", rekla je Jolie. Na crvenom tepihu, ostavljenom u predvorju kina, Jolie se, prema vlastitoj želji, zadržala duže nego obično, s obzirom na to da u Zagrebu nije imala konferenciju za novinare, niti pojedinačne intervjue.

Tamo su je, uz novinare iz Hrvatske i regije, dočekali brojni obožavatelji kojima je dijelila potpise i s kojima se fotografirala. Među petstotinjak zvanica, većinom iz hrvatskog kulturnog, političkog i estradnog života, na premijeri su bili i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te oporziciona čelnica Jadranka Kosor. U filmskoj ekipi koja je predstavila film bili su, među ostalima, Zana Marjanović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Branko Đurić i Leon Lučev. Film Angeline Jolie, koja je ubrzo nakon početka projekcije otišla iz kina u Areni, igrat će u hrvatskim kinima od 18. februara.