Izbori u Hrvatskoj
0

Predsjednički kandidati iz RH 'love' Hercegovce

Sarajevo-x.com
Prvi put na glasove dijaspore i glasača iz BiH računaju svi relevantni kandidati za predsjednika Hrvatske – Hebrang, Tuđman, Bandić, Primorac, Vidošević, Josipović, pa čak i Vesna Pusić koja umiljato govori o Hercegovcima, zalažući se za preustroj i kantonizaciju BiH, konstatira danas Slobodna Dalmacija.

'U stara vremena Mesić je dospio u predsjedničku fotelju ocrnjujući Hercegovce kao uzročnike svih hrvatskih zala. Otada su se stvari očito promijenile, Hrvati su spoznali da kriminalaca ima i među Zagorcima, Dalmatincima, Istrijanima, Podravcima, Prigorcima,u postotcima ništa manje nego među Hercegovcima', piše Slobodna Dalmacija.

U kratkoj analizi zaključuje se da će svi kandidati, bez obzira na stranačku orijentaciju, vjerovatno dobiti dio glasova Hrvata iz Hercegovine, što pokazuje da su i oni politički raznolikih ubjeđenja.

'To znači da glasači iz dijaspore i hrvatski državljani iz BiH nisu monolitna desna glasačka mašinerija, nego ljudi koji biraju konkretne ljude i njihove političke programe kako bi im bilo bolje. Bandić je slijeva razbio brojne predrasude prema Hercegovcima i hrvatskoj dijaspori', piše u tekstu 'Jagma za Hercegovcima' i dodaje:

'Tu leži i najveća zamka za Bandićev pohod na Pantovčak. Račan je mudro zaključio da mu treba Hercegovac u čelništvu stranke, barem nominalno, a Bandić sjajno iskoristio tu priliku, pa je od Pepeljuge dospio do princeze. Njegov ego prelazi granice dopuštenog u stranci, pa se kandidira za predsjednika i biva izbačen iz SDP-a. A iz SDP-a počinje predizborna hajka na njega da je on ipak samo patrijarhalni i bahati Hercegovac, desničarska krtica u stranci.'