Regija
15

Predsjednički izbori u Hrvatskoj: Josipović očekuje pobjedu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Aktuelni predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, nakon glasanja na predsjedničkim izborima u Zagrebu, kazao je da apsolutno očekuje pobjedu.

Josipović, zajedno sa suprugom Tatjanom, glasao je u na biračkom mjestu u mjesnom odboru Zrinjevac, u Pavlovićevoj ulici, u hrvatskom glavnom gradu Zagrebu.

U izjavi medijima nakon glasanja, Josipović je kazao da je imao jako dobar osjećaj kada je krenuo na biralište.

“Očekujem pobjedu. Apsolutno to očekujem. Šta drugo“, izjavio je Jospiović.

On je rekao da će snježne padavine i vremenske neprilike možda otežati izlaznost u određenoj mjeri, ali ipak da će ostati statistički uzorak koji će govoriti o raspoloženju građana.

Dodao je da je prije pet godina kada je dolazio da glasa, imao sličan osjećaj današnjem i da ne postoji razlika.

“Naravno, kada govorimo o pobjedi u prvom krugu, to ovisi o volji građana i građanki. Volio bih da to bude u prvom krugu, ali u konačni rezultat uopće ne sumnjam. U novom mandatu će sigurno biti promjena. Iskustvo prvog mandata mora dovesti do određenih manjih promjena, a osim toga, drugačija su i vremena, drugačiji su problemi i shodno tome, bit će promjena“, kazao je Josipović.

Kada se govori o odabiru novog predsjednika Hrvatske i uticaja tog događaja na druge zemlje regije, Josipović je rekao da su svi jedinstveni kada je u pitanju politika prema BiH i da to neće biti “razlikovni ključ“ u odnosu na kandidate. 

“Svi poštujemo BiH kao suverenu zemlju. Zalažemo se za jednakost svih konstitutivnih naroda, svih građana i svi smo voljni pomoći BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji", poručio je Josipović.