Hrvatska
0

VIDEO / Predao se jedan od glavnih organizatora nereda na Maksimiru

SRNA
Hrvatskoj policiji predao se Nijaz Tadžić Hadžiosmanagić koji je osumnjičen da je bio jedan od glavnih organizatora krvavih nereda 1. maja tokom fudbalske utakmice "Dinamo" - "Hajduk" na maksimirskom stadionu u Zagrebu.

Tadžić Hadžiosmanagić, koji se predao juče, navodno je predvodio grupu navijača "Dinama" koji su napali vozilo u kojem su sjedili policajci u civilnom odijelu.

Prvo su prema automobilu počeli bacati boce, a potom otvarati vrata, ali i udarati policajce te ih izvlačiti iz vozila. Jednom od policajaca  pokušali su oteti pištolj pa je tokom guranja  jedan od napadača prostrijeljen kada je oružje slučajno opalilo.

Osim njega, policiji se predao i 35-godišnji D. R. i to nakon što je vidio svoju fotografiju u novinama.

Za razliku od njega, koji ranije nije imao posla s policijom, privedena su i dvojica 22-godišnjaka A.B. i A.Š. Obojica već imaju podeblji dosije sa sličnim krivičnim  djelima.

I oni su završili  u policijskoj stanici nakon što su njihove fotografije objavljene u medijima, ali se oni nisu sami javili, nego su ih policiji prijavili oni koji ih poznaju.

Ovaj put su krivično prijavljeni zbog toga što su stolicama, bakljama i čašama napali policajce.
U neredima na maksimirskom stadionu policajac Kristijan Trokter (33) ostao  je bez oka, a zagrebačka  policija traži napadača. 

Nakon sukoba ukupno je privedeno 89 ljudi, od čega je 65 članova Bad Blue Boysa, i  24 navijača "Hajduka" - prenose hrvatski mediji.