Regija
742

Pravila oblačenja u Dubrovniku: Nema više "polugole" šetnje

Klix.ba
Dubrovčani turistima poručuju - počnite se oblačiti primjereno.

Koliko god vruće bilo, od iduće sezone Stradunom se više neće moći šetati u kupaćim kostimima ili bez majica. Dubrovački čelnici odlučili su uvesti novčane kazne kako bi zaustavili sve jači trend "polugole" šetnje povijesnom jezgrom. Na svakoj crkvi već je postavljen natpis o primjerenom oblačenju, a i kod ulaza u muzeje pazi se na pravila oblačenja, piše Dnevnik.hr.

"Na ulazu u Dvor svako mora najprije proći blagajnu, a ako je neprimjereno odjeven, osobu se zamoli da ne ulazi u Knežev Dvor ili da se obuče", kaže Vedrana Đukić Bender iz Dubrovačkih muzeja.

I danas se Stradunom šetalo u kupaćem kostimu ili bez majica, no turisti su nam rekli kako se skinu samo tokom šetnje jer im je prevruće, i da se prije svakog ulaza u neki objekat obuku. Ipak, ni to se od iduće sezone neće smjeti. Na Stradun se uvodi pravilo o oblačenju, a prekršitelje čekaju i kazne.

"Sa strane Pila, Ploča i Buže će biti isto tako table gdje će pisati da je nedozvoljeno ulaziti neprimjereno odjeven u povijesnu jezgru, naš je prijedlog da kazne budu od 500 do hiljadu kuna", najavio je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž.

Od iduće godine turisti će morati paziti oblače li se za Stradun ili za plažu.