Regija
20

Požar na Novom Beogradu, troje povrijeđenih

Klix.ba
Foto: Radio-televizija Srbije
Foto: Radio-televizija Srbije
Tri osobe povrijeđene su u požaru koji je danas oko podne izbio na Novom Beogradu. Požar je prvo zahvatio stan na četvrtom spratu nebodera, da bi se zatim poširio na još tri stana.

Tom prilikom teško je povrijeđena studentica koja živi u iznajmljenom stanu na 7. spratu, a lakše su povrijeđene žena i dijete, piše Blic.

Član vatrogasne brigade Beograd Slaviša Karadžić je rekao da je požar brzo ugašen.

Prema njegovim riječima, cijela vertikala nebodera bila je puna dima i zgrada se još pretražuje u slučaju da je još neko ostao u zgradi i nagutao se dima.

Glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura rekla je da su tri osobe prebačene u Toksikološki centar VMA, jer su se otrovale ugljen-monoksidom, a jedna djevojka bila je u težem stanju.

Osim toga, na mjestu događaja nalazi se pet ekipa Hitne pomoći, koje ispred zgrade daju kiseonik djetetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Macura je navela da se trenutno pretražuju stanovi na petom, šestom i sedmom spratu za slučaj da u njima ima još ljudi koji imaju simptome trovanja, ali je problem što mnogi stanovi imaju blindirana vrata, pa u njih vatrogasci moraju da provaljuju.

Kako piše Blic, sve je počelo kada je vlasnica stana u kojem je izbio požar u kuću primila beskućnika.

Između njih dvoje jutros je izbila svađa, nakon čega je beskućnik razbio staklo na ulaznim vratima u zgradu, a zatim i ogledalo u liftu.

Stanari su tada pozvali policiju, a 40 minuta nakon toga došlo je do požara u stanu.

Vlasnica stana u kojem je izbio požar nije bila kod kuće u trenutku nesreće, a nakon svađe otišla je u kladionicu.

Požar je izbio u Ulici Jurija Gagarina, a na mjesto događaja došlo je 20 vatrogasaca sa pet vozila.