Srbija
0

Potraga za Mladićem i pomagačima u Valjevu

FENA
Kako B92 saznaje, u toku je opsežna akcija potrage za haškim bjeguncem Ratkom Mladićem i njegovim pomagačima, koja se provodi u Valjevu i okolini.

Izvori B92 navode da se istražuje i ko su eventualni pomagači u skrivanju Mladića, kao i oni za koje se sumnja da finansijski pomažu njegovo bjekstvo. Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, saznaje B92 u vrhu MUP-a.

Na gradskom portalu www.ugradu.info objavljena je vijest da su "oko 10 sati fabriku prozora i upravnu zgradu kompanije 'Vujić-Valjevo' u prigradskom Novom naselju zaposjeli pripadnici Žandarmerije, naoružani automatskim puškama".

Dodaje se da je, prema nezvaničnim izvorima, "u toku pretraživanje poslovnih prostorija i pogona", te da se "rad u fabrici odvija normalno". Tu vijest agenciji Beta potvrdili su izvori iz "Vujićeve" fabrike PVC stolarije.

Pripadnici Žandarmerije, koji su došli u nekoliko službenih džipova, novinarskim ekipama ne dozvoljavaju ulazak u fabrički krug.

Postavljen je i video klip na sajtu YouTube, najvjerovatnije snimljen kamerom mobilnog telefona, na kojem se vide pripadnici Žandarmerije naoružani dugim cijevima koji obezbjeđuju fabrički krug, proizvodne pogone i upravnu zgradu kompanije "Vujić-Valjevo".

U kadru je i vlasnik kompanije Vidoje Vujić, koji u grupi, pretpostavlja se, saradnika, izlazi iz upravne zgrade.

Prema istim izvorima, Žandarmerija je blokirala i porodične kuće braće Vidoja i Vladislava Vujića, koje su nalaze u blizini fabrike PVC stolarije u Novom naselju.

Ti izvori agencije Beta kažu da je u kompaniji "Vujić" prije desetak dana bila inspekcija koja je kontrolirala poslovanje, ali ne isključuju ni mogućnost da se ta akcija eventualno može dovesti i u vezu sa potragom za pomagačima Ratka Mladića.