Regija
7

Potpredsjednik Skupštine Srbije napadnut nožem

Klix.ba
Novinar Milan Đokić izboden je nožem nakon što je pokušao odbraniti Vladimira Marinkovića, potpredsjednika Skupštine Srbije, kojeg je napadač ustvati htio izbosti.

Kako prenose srbijanski mediji, Đokić koji je pokušavao odbraniti Marinkovića od napadača je zadobio ubod nožem u stomak, a ubrzo zatim je prebačen u bolnicu gdje je i operisan.

Naime novinari su jučer pred kabinetom gradonačelnika čekali da im se obrati Vladimir Marinković, koji je u Užice došao sa narodnim poslanikom Dejanom Radenkovićem da privrednicima promoviše Ekonomski kokus.

Među rijetkima koji su ostali pribrani u općoj panici bili su poslanik Radenković i novinar Đokić.

Radenković je dohvatio stativ kamere i po leđima udario Dušana G. koji je na podu šutirao Marinkovića. Đokić je, pokušavajući da smiri razuzdanog sugrađanina, prišao napadaču, a ovaj ga je nožem ubo u stomak.

Novinar je ostao da leži u lokvi krvi, a Dušan G. je krenuo niz stepenice gdje je napao i portira kome je oštrica, kako je sam pričao, prošla tik pored vrata.

Ubrzo zatim Dušan G. je uhapšen na raskrsnici kod Prve osnovne škole. Prema nezvaničnim saznanjima Blica, radi se o psihički oboljeloj osobi.