Regija
19

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore: Užas koji sam vidio neću zaboraviti dok sam živ

Anadolija
(Foto: Vijesti.me)
Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od visokih dužnosnika Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić učestvovao je danas u izvlačenju stradalih i povrijeđenih u stravičnoj nesreći koja se oko 17 sati dogodila na magistralnom putu Kolašin-Podgorica, na mostu zvanom Grlo, kod manastira Morača, kada se u kanjon survao rumunski autobus, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Mustafić se vraćao sa vikenda sa sjevera Crne Gore, iz mjesta Rožaje. Sa njim su bili supruga i njihova beba.

"Bio sam u koloni koja je nastala nakon što se nesreća dogodila. Ostavio sam suprugu i bebu u automobilu i istrčao da pomognem unesrećenima i ljudima koji su se spuštali konopima u provaliju duboku 30 do 40 metara. U autobusu je bilo više od 50 osoba. Vidio sam da nije bilo djece. Što je najvažnije, nema stradale djece. U pitanju su rumunski državljani. Prema onome što sam vidio, ima najmanje 20 mrtvih. Svako tijelo je prešlo i preko mojih ruku, jer sam bio u redu koji je izvlačio stradale", govori Mustafić u svojoj ispovijesti za agenciju Anadolija.

On ističe da u ovom trenutku (nedjelja u prvim večernjim satima) ne zna koliko je preživjelih.

"Daj Bože da i među onim koji su preživjeli svi ostanu živi, jer su zaista u teškom stanju. Ti ljudi su sa teškim lomovima, povredama...", dodao je on.

Mustafić je novinaru Anadolije ispričao kako prizore užasa koje je vidio neće zaboraviti do kraja života.

"To se ne može opisati. Te slike će mi ostati cijeli život u glavi. Mislim da ni u najužasnijim filmovima ne možete vidjeti takve scene", govori Mustafić, dodajući da su neki preživjeli putnici sa spasiteljima pokušali razgovarati na ruskom jeziku.

Pojašnjava da nije vidio trenutak kada je autobus sletio sa ceste, ali o uzrocima se već počelo govoriti na mjestu događaja.

''Ili je vozač u krivini zaspao ili je bila skliska cesta, jer je padala kiša malo prije nesreće. Mislim da ni vozač nije preživio'', rekao je Mustafić.

Nadalje, ističe da su najprije izvučeni preživjeli putnici, a potom i svi mrtvi.

''U ovom trenutku ostalo je još da izvuku troje, jednu mlađu ženu, muškarca i još jednu stariju ženu na koje je pala stijena koja se odlomila zajedno sa autobusom. Oni su prignječeni. Ispali su iz autobusa, a onda je na njih pala stijena'', rekao je Mustafić.

Šestoro povrijeđenih prebačeno je u dva putnička vozila do Kliničkog centra u Podgorici. Trećim vozilom do KC-a je prebačen dječak.

U KC-u su kazali crnogorskim medijima da su povrijeđeni državljani Rumunije. Prema navodima svjedoka koji su pružili prvu pomoć, autobus koji je prevozio unesrećene putnike je rumunskih registarskih tablica.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponudio je danas svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog ove teške saobraćajne nesreće. Dačić je izjavio da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno-tehničkom ljudstvu i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posljedice nesreće.