Srbija
0

Potjernice za Miloševićima na snazi

SRNA
Potjernice raspisane za članovima porodice bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i dalje su na snazi, izjavila je danas u Beogradu ministar pravde Srbije Snežana Malović, nakon susreta sa svojim ruskim kolegom Aleksandrom Konovalovim.

"Srbija neće povući te poternice, to jest Ministarstvo pravde to neće učiniti dok to ne urade pravosudni organi", rekla je Malovićeva novinarima poslije potpisivanja Programa saradnje sa Konovalovim.

Govoreći da li će Program saradnje uticati na izručenje članova porodice Milošević koji imaju azil u Rusiji, ona je naglasila da njihov pravni status nije u nadležnosti ni srpskog, ni ruskog ministarstva pravde.

Ruski ministar pravde Aleksandar Konovalov rekao je da članovi porodice Milošević nisu dobili rusko državljanstvo i da drugih informacija nema, jer to nije u nadležnosti ministarstva pravde Ruske Federacije.

Za Miloševićevom suprugom Mirom Marković i sinom Markom Miloševićem raspisana je Interpolova potjernica zbog sumnje da su devedesetih učestvovali u švercu cigareta.