Sakriveni podaci o nestanku
0

Porodica Antonije Bilić sumnja u hrvatsku policiju

SRNA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Jedna od sestara Antonije Bilić prijavljena je zbog prijetnji policajcu, nakon što je porodica, uvidom u sudske spise, otkrila da im policija krije ključne podatke o Antonijinom nestanku.

Antonijine sestre su, navodno, uvidom u sudske spise otkrile da dva i po mjeseca dobijaju pogrešne podatke od policije, jer se policijska objava o vremenu lociranja Antonijinog mobilnog telefona ne podudara sa podacima iz sudskog spisa, što potvrđuje i advokat porodice Bilić, prenose hrvatski mediji.

"Tražimo lokaciju posljednjeg signala Antonijinog mobilnog telefona od 8. juna u 19 sati, a ne 7. juna u 15:38 sati, kako je policija predstavila javnosti. Pokušavamo da shvatimo šta se zapravo događa", izjavila je Ana Bilić. 

U šibenskoj policiji nisu precizirali o kakvoj prijetnji je riječ, samo su rekli da je slučaj, koji je sada "u rukama" državnog tužilaštva, kulminirao kada je jedna od sestara nestale Antonije Bilić izgubila živce i počela da viče na policajca. 

Iz policije poručuju da je saradnja sa porodicom Bilić uzdrmana, i ističu da, u interesu istrage, ne mogu komentarisati podatke iz sudskih spisa, te ostaju pri tvrdnji da je Antoniju 7. juna u 15.38 časova bezuspješno pokušavala dobiti njena majka, nakon čega više nije bilo moguće pronaći mobilni. 

Za ubistvo sedamnaestogodišnje Antonije Bilić iz Drniša osumnjičen je Dragan Paravinja, kojeg je krajem juna u blizini Srpca uhapsila policija Republike Srpske. 

Paravinja je tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji priznao da je ubio Bilićevu i da je njeno tijelo bacio u Krku, da bi poslije to negirao, tvrdeći da je takvu izjavu dao "pod pritiskom policije". 
Hrvatska policija još traga za Antonijom Bilić, koja je nestala u junu dok je stopirala kod mosta na Čikoli.