Regija
0

Pored Vukčevića, planiran atentat i na Đilasa i Dinkića

FENA
Bivši pripadnici Državne sigurnosti Republike Srpske planirali su atentat i na ministre Dragana Đilasa i Mlađana Dinkića, rečeno je danas Tanjugu u Tužilaštvu za ratne zločine.

U Tužilaštvu je ranije rečeno da je svjedok, čije ime nije objavljeno, na saslušanju sredinom februara iznio podatke da je planirano ubistvo tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i još dva ministra Vlade Srbije, kao i da su u sve bili umiješani i nekadašnji saradnici Milorada Ulemeka Legije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Dinkić kazao je tokom dana u izjavi novinarima prilikom otvaranja sajma zapošljavanja "Career days" da o tome ne zna ništa i da smatra da to nisu ozbiljne informacije.

On je napomenuo da se u odnosu na prijetnje upućene Vukčeviću ne može reći da su neozbiljne.

Ministar bez portfelja zadužen za NIP Dragan Đilas rekao je ranije za televiziju B92 da su bivši pripadnici DB Republike Srpske planirali atentat na njega i Dinkića.

Tužiocu za ratne zločine Vukčeviću u nekoliko navrata upućena su prijeteća pisma iz Čikaga, a posljednje, koje je stiglo prethodnih dana, poslano je iz Beograda.