Regija
0

Popović: Srbija čeka odgovor EU o potpisivanju Sporazuma

FENA
Srbija čeka da čuje odgovor Evropske unije da li će 28. januara izabrati da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ili će se odlučiti da šalje svoju misiju za razbijanje Srbije, izjavio je danas ministar u Vladi Republike Srbije Aleksandar Popović.

"Ako Evropska unija iznevJeri osnovne principe na kojima je osnovana i odluči da prekrši povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti i nezakonito pošalje svoju misiju za stvaranje marionetske kvazidržavne tvorevine tog trenutka, sasvim je jasno, više ne postoji sporazum sa Srbijom", izjavio je Popović Tanjugu.

On je istakao da je za Srbiju "sloboda zemlje iznad svega i iznad svakog interesa" i da će Evropska unija, ukoliko želi partnerstvo sa Srbijom, to morati da poštuje.

"Evropska unija može sporazum da potpiše samo sa cijelom, a ne sa osakaćenom Srbijom i zato EU treba da izabere - ili Srbija ili marionetska tvorevina. Vrijeme će pokazati da je Srbija vječna, dok su marionetske tvorevine sezonske pojave. Izbor je, dakle, na Evropskoj uniji", zaključio je Popović.